پس از آنکه مردم کوفه نامهها و سفیران زیادی به سوی امام حسین علیه السلام فرستادند، امام هانی بن هانی و سعید بن عبدالله را که از آخرین فرستادگان مردم کوفه بودند، همراه با پاسخ نامهای به این مضمون به سوی کوفه فرستاد:
« بسم الله الرحمن الرحیم. این نامه ای است از حسین بن علی به مؤمنان و مسلمانان.
هانی و سعید، آخرین فرستادگان شما، نامههای شما را به من رساندند و من همه آنچه را گفتند شنیدم و دریافتم. سخن بیشتر شما این بود که "امام و پیشوایی نداریم، پس به سوی ما بیا، شاید خداوند به وسیله تو ما را بر حق و هدایت گرد آورد." من اکنون برادر و پسر عمو و شخص مورد اطمینانم در میان خاندانم، مسلم بن عقیل، را به سوی شما میفرستم. اگر مسلم برای من نوشت که رأی شما و خردمندان و دانایانتان همانند سخن فرستادگان شماست و آنچه من در نامههایتان خواندم، ان شاءالله به زودی به نزد شما خواهم آمد.
به جان خودم سوگند، امام و پیشوا کسی نیست جز آن که در میان مردم به کتاب خدا حکم کند و به دادگستری و عدالت به پاخیزد و به دین حق دینداری کند و تقوای خدا را پیشه کند. والسلام.»
منبع:سایتdaneshnameh.roshd.ir
شجاعت اصحاب اباعبدالله واعمال حاکی از عقب نشینی لشکر عمرسعد
کارهایی سپاه عمرسعد در کربلا کردند که می نمایاند واقعا دربرابر این عده ی قلیل عاجز ماندند.ازآن جمله:
1.سرباز زدن از جنگ تن به تن ودست به تیر اندازی زدن
2.حمله کردن از پشت خیمه هابرای اینکه خیمه هارا بسوزانند ویااز پشت خنجربزنند.
3.دستور عمر سعد درمقاتله باشخص سیدالشهداکه گفت:"هذُاابنُ قَتّالِ العَرَب" ودستوراو که مانع صحبت کردن حسین علیه السلام بشوند.
منبع:کتاب حماسه حسینی ،ج(2)،اثر:استاد متفکر شهیدمطهری
عذاب را از این قبرستان بردارید
علامه نوری نوشته: مردی صالح بود که همیشه در اندیشه آخرت شبها در مقبره بیرون شهر معروف به «مزار» که جمعی از صلحا در آن دفن شده بودند، به سر می برد. او همسایه ای داشت که دوران خردسالی را با هم گذرانده بودند و در بزرگی گمرکچی شده بود، پس از مرگ، او را در آن گورستان که نزدیک منزل آن مرد صالح بود به خاک سپردند.
بیش از یک ماه از مرگ گمرکچی نگذشته بود که مرد صالح او را در خواب می بیند که او حال خوشی دارد و از نعمتهای الهی بر خوردار است! به او می گوید: من از آغاز و انجام و درون و بیرون تو باخبرم، تو کسی نبودی که درونت خوب باشد و کار زشتت حمل بر صحت شود،...کارت عذاب آور بود و بس، پس از کجا به این مقام رسیدی؟
خطبه امام حسین علیه السلام در روز عاشورا:
نه به خدا،نه دست خواری به شما خواهم دادونه مانند بندگان فرار خواهم کرد.
ای بندگان خدا من به پرودگار خود وپروردگار شماپناه می برم از اینکه به من آزاری برسانید.(دخان آیه 20)
به پرودگار خود وپروردگار شما پناه می برم از هر سرکش که به روز جزا ایمان نیاورد.
منبع:ارشاد مفید،،ج2،ص100-102
ائمه علیهم السلام هر کدام شعار و جمله ای را بر نگین انگشتر خود حک می کردند و نشان دهنده روح و فکر خاص آن امام بود . نقش نگین انگشتر سیدالشهداء (ع) عبارت بود از « اِن اللهَ بالِغُ اَمْرِهِ » و به نقلی دو انگشتر داشت . برنگین یکی « لاإ لهَ إ لا الله ، عُدةٌ لِلِقأ الله » و بر دیگری « ان اللهَ بالِغُ اَمْرِهِ » بود . (1366) هر دو تعبیر ، گویای روح شهادت طلب آن حضرت و مقام رضا و تسلیم او به دیدار خدا و پروردگار است . روایت است که در دست امام صادق (ع) انگشتر جدش حسین بن علی علیهما السلام بود و برنگین آن نوشته بود : « لا اِلهَ إ لا الله عُدةٌ لِلِقأ الله » (1367) و این نیز که توحید ، سرمایه لقای الهی است ، نشان دهنده روح خداجویی و شهادت طلبی اوست .
منبع:1366- سفینة البحار ، ج 1 ، ص 377 .1367 - امالی صدوق ، ص 124